Voda - naš prijatelj

Voda predstavlja neodvojiv dio čovjeka, dio njegova života i civilizacije. Uz ostala tri elementa: zemlju, zrak i vatru koji okružuju čovjeka na Zemlji.

Voda se javlja gotovo svuda - kao savršena, plodonosna, jedinstvena. Otuda proizlazi i njezina duhovna simbolika kao izvora života, sredstva očišćenja te sredstva obnavljanja.

Kažu da se bez hrane može danima, ali ne i bez vode koja je izvor života i u mnogočemu je važna za funkcioniranje organizma. Taj dragocjeni napitak pomaže kod cirkulacije, izbacivanja toksina pa i kod probave, a jednako tako povoljno utječe na sva živa bića. Voda čuva vitalnost, poboljšava kvalitetu života, usporava starenje, utječe na ljepotu te ima značajan utjecaj na naše tijelu iznutra, ali i izvana. Bez nje organizam ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u gotovo svim metaboličkim procesima. Prenosi hranjive supstancije, pročišćava (pomaže u uklanjanju toksina), razgrađuje, zasićuje i smanjuje osjećaj gladi. Posebno blagotvoran učinak ima na kožu: čisti je, masira, učvršćuje i tonificira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica. Voda je pokazala brojne pozitivne učinke u liječenju različitih kožnih oboljenja, osobito kod težih kroničnih bolesti, gdje su zabilježeni čudesni rezultati. Ako je vjerovati drevnim spisima, čak je i Hipokrat, otac medicine, zagovarao terapeutske koristi vode i to prije nekoliko tisuća godina. Danas se voda pokazala iznimno učinkovitom u tretiranju brojnih problema, od bolova uzrokovanih artritisom do kozmetičkih problema kao što su višak težine i celulita.

Koža, najveći i najljepši organ našeg tijela, vrlo je često izložena negativnim vanjskim utjecajima te joj je iz toga razloga potrebna kontinuirana i intenzivna njega koja podrazumijeva pravilnu hidrataciju. Voda je sastavni dio našeg tijela te je hidratacija iznimno važna za očuvanje ljepote, ali i zdravlja naše kože. Kada koži nedostaju voda i minerali, ona se sporije obnavlja, njena struktura se narušava i dolazi do gubitka elastičnosti i napetosti te postaje isušena. Hidratacija kože tako je danas postala najvažnija svakodnevna rutina, što dokazuje veliki broj žena koje svakodnevno koriste hidratantnu njegu. 
U mnoštvu proizvoda za hidratantnu njegu ističu se proizvodi koji sadrže prirodne elemente koji pospješuju hidratizaciju, a važno je zvati da hidratacija, osim vodom podrazumijeva i opskrbu kože mineralima koji obnavljaju kožne stanice te imaju antioksidacijsko djelovanje.